Допомога багатодітним сім'ям у 1700 гривень з 1 квітня 2019 року

  • 442

 

 

            З 1 квітня 2019 року в Україні збільшується допомога багатодітним сім’ям. Уряд виплачуватиме батькам на кожну третю і наступну дитину щомісяця 1 700 грн. Виплати здійснюватимуться до тих пір, поки дитині не виповниться 6 років.

            Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, має змогу з 1 квітня оформити додаткову допомогу на дитину.

            Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6 років, держава буде надавати допомогу на кожну з них по 1 700 грн. Також, якщо в сім’ї народились близнюки, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину. Це додатково до щомісячних 860 грн допомоги при народженні дитини.

Як отримати виплату?

            Для того, щоб оформити допомогу на дитину, мамі або татові слід звернутися в управління соціального захисту населення або в сільську раду за місцем проживання та, за умови пред’явлення паспорта та ідентифікаційного коду, написати заяву  на отримання грошей.

            При собі також потрібно мати оригінал та копію посвідчення багатодітної сім’ї, без якого оформити допомогу буде неможливо, посвідчення старших дітей та свідоцтва про народження всіх дітей.

            Виплати здійснюватимуться шляхом перерахування коштів на рахунок отримувача допомоги, відкритий у банківській установі, або через Укрпошту за вибором сім’ї. Якщо сім’я отримує щомісячну допомогу при народженні, вона може надати реквізити банківської картки, на яку зараховуються 860 грн.

            Навіть, якщо дитині 5 років, допомогу варто оформити, оскільки 1700 гривень щомісячно не будуть зайвими в кожній родині, а за рік держава фінансово підтримає сім’ю, надавши безповоротно 20 400 гривень на третю і кожну наступну дитину.

            Шановні мешканці Мелітопольського району! За додатковими роз’ясненнями можна подзвонити на телефон «Гарячої лінії» 42-65-61 або звернутись до уповноважених осіб Ваших сільських рад, де Вам нададуть професійні консультації та приймуть заяву для отримання вищезазначеної допомоги. 

 

Начальник відділу прийому

управління соціального захисту населення 

Мелітопольської РДА                                                                     Віра Горбань