Жертви домашнього насильства отримуватимуть допомогу.

  • 693

24 червня Семенівську громаду відвідали представники громадської організації «Взаємодія» та управління превентивної діяльності Головного управління Національної політики в Запорізькій області.

Фото без опису

Наразі в нашій області розпочинається реалізація проекту  «Створення системи швидкого реагування та надання ефективної комплексної допомоги постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі», в якій прийматиме участь і Семенівська ОТГ.

Фото без опису

Голова громадської організації «Взаємодія» Ірина Куратченко розповіла про мету проекту, шляхи його реалізації та надала громаді методичні матеріали з питань виявлення та документування фактів насильства. Крім того, запропонувала тісну співпрацю в питаннях підготовки фахівців та організації консультативної допомоги психолога жертвам насилля.

Фото без опису

Заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції Євген Токарєв повідомив присутніх, що з вересня минулого року у Запоріжжі та Бердянську діють три мобільні групи з реагування на вчинення домашнього насильства. Він зазначив, що на даний час поліцейські складають близько 100 адміністративних протоколів щомісяця, тому є необхідність створення в територіальних громадах робочих міжвідомчих груп для профілактики, виявлення, швидкого реагування на факти сімейного насильства та комплексної допомоги постраждалим.  

В зустрічі, крім працівників Семенівської громади, взяли участь представники Мелітопольського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області.