Підвищення тарифів без навантаження на населення

  • 622

 

Діючим законодавством визначено, що органи місцевого самоврядування встановлюють тарифи на житлово-комунальні послуги в розмірі не нижче економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво.

На офіційному сайті Семенівської сільської ради та на  інформаційних дошках розміщена інформація про намір змінити тариф на послугу з вивезення твердих побутових відходів, що надається КП «ЕКОСЕМ» на території сіл  Семенівської сільської ради. До наміру додається пояснювальна записка щодо необхідності перегляду тарифів.Вартість цієї послуги зростає через збільшення вартості дизельного палива та розмір прожиткового мінімуму . 
 А щоб не покладати на населення додаткове фінансове навантаження, законодавець передбачив механізм відшкодування різниці в тарифах до економічно-обґрунтованих за рахунок бюджету органу самоврядування, який затвердив цей тариф. Це дає можливість підвищити тариф, але при цьому ціна для населення залишається незмінною, а різницю сплачує місцевий бюджет.

Семенівська сільська рада  затвердила бюджетну програму «Відшкодування різниці між розміром ціни(тарифу) на комунальні послуги та розміром економічно-обґрунтованих витрат на їх виробництво(надання) для населення Семенівської сільської ради на 2021рік», завдяки якій різниця в тарифах буде відшкодовуватися і населення не відчує додаткового навантаження.

Наразі  з підвищенням тарифів ціна для населення залишиться без змін.